Dankzij Oil as a Service van Rhenus Lub zijn onze problemen opgelost!

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551696326638{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]IHC Vremac Cylinders is een moderne ontwerper en producent van hydraulische cylinders, assen en zuiger accumulatoren. Hun producten zijn ontworpen om onder zware omstandigheden te presteren bij baggerwerken, in de offshore, de civiele techniek en zware machinerie. Ongeveer een jaar geleden kwamen ze in contact met Rhenus Lub B.V. uit Nijkerk, nadat ze teveel last ondervonden van huidproblemen, zoals irritaties en infecties, en stank- en rookontwikkeling. Daarbij kwam dat het slijpen van de stangen teveel moeite en ook teveel tijd kostte. “Een jaar verder zijn alle problemen die we hadden opgelost, dankzij Rhenus Lub en hun Oil as a Service-concept!”, zegt Richard Dubbelboer, inkoper bij IHC Vremac. We spreken met hem over de samenwerking met Rhenus Lub.

Het juiste koelsmeermiddel

Het begon met het gebruiken van het juiste koelsmeermiddel (KSM). Een andere leverancier raadde IHC Vremac aan om met Rhenus Lub te gaan praten. “Omdat zij erg goede ervaringen met hen hadden. Na een onderzoek bleek dat we alles hetzelfde deden als die andere leverancier, alleen het KSM was anders. Daarmee begon het. Rhenus Lub gaf ons het goede KSM. En wat volgde was een aaneenschakeling van verbeteringen. Allereerst kwamen ze hun afspraken altijd na en klopte het wat ze zeiden. Hun voorspellingen kwamen altijd uit. Dat zegt veel over hun kennis van zaken. Dat geeft vertrouwen en zo zijn we steeds verder gegaan met het overzetten van de machines op hun KSM. Het is namelijk echt zo goed als ze zeggen.”

Mensen op de werkvloer zeer tevreden

Een goede indicator van de kwaliteit en effectiviteit van het KSM en Oil as a Service is de tevredenheid van de mensen op de werkvloer. “Onze medewerkers vinden het een heel goed product. In het oude KSM zaten chemische bestanddelen die huidinfecties veroorzaakten, maar Rhenus heeft dat niet. Daardoor zijn de werkomstandigheden enorm verbeterd. En wat ook helpt: Rhenus Lub begeleidt de werknemers. Ze laten zien hoe je moet meten en bijvullen. Zo werken we samen naar een hoger doel. Het is ook stuk een bewustzijn dat bijdraagt aan dat proces.”

Van één naar alle machines

Na de eerste machine volgden er meer. Eerst alleen het slijpen, maar later ook het draaien. “Dat heeft te maken met verschillende factoren. Natuurlijk is het belangrijkste dat je ziet dat het werkt. De resultaten zijn heel goed. Maar andere factoren spelen ook een rol. Het gaat over vertrouwen, betrokkenheid, communicatie. Dave, de specialist van Rhenus Lub die altijd bij ons over de vloer komt, is echt een vakidioot. Hij kan lezen en schrijven met onze mensen. Zij vinden samen de perfecte oplossing voor onze vragen. Ze denken zo goed mee. Ik heb Rhenus Lub ook al aanbevolen bij andere partijen, omdat we enorm tevreden zijn!”

Meer weten over Oil as a Service? Of bent u op zoek naar het perfecte KSM voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn