Een automatisch bijvulsysteem voor koelsmeermiddelen

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551696207418{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]Op de Technishow in maart 2018 introduceert Rhenus Lub uit Nijkerk de Fluid Fill Matic; een betaalbaar, automatisch bijvulsysteem voor koelsmeermiddelen (KSM). Ze worden direct genomineerd voor de innovatie award. In de acht maanden die volgen wordt de Fluid Fill Matic steeds bekender. Bedrijven die ermee werken, merken al duidelijk de voordelen: ze besparen tijd, geld én energie. We spreken Henk van Amerongen, accountmanager bij Rhenus Lub, over de introductie van de Fluid Fill Matic, de problemen die hij tegenkomt in de verspaning én zijn verwachtingen voor 2019.

Ontwikkelingen die de toekomst bepalen in de verspaning

In de verspaning robotiseren en automatiseren bedrijven steeds meer. 24/7 productie wordt normaal en bedrijven zijn bezig met het optimaliseren van hun processen. “Daardoor zijn er minder mensen nodig, maar de mensen díe je nodig hebt, zijn erg moeilijk te vinden. Wat ik ook zie is het verdwijnen van schadelijke inhoudsstoffen in de KSM. Dat is heel goed. Het besef wordt steeds groter dat we met zijn allen gezonder moeten werken. Door de overheid en social media wordt dat ook steeds beter bekend. Het zorgt er wel voor dat je processen nóg slimmer en beter moet inrichten.”

Op het gebied van koelsmeermiddelen veel te winnen

“Op bepaalde vlakken zijn bedrijven volop bezig met innovatie: automatisering, robotisering. Maar op het gebied van koelsmeermiddelen blijven die ontwikkelingen achter. Er wordt nog veel met de hand bijgevuld. Dat is een tijdrovende bezigheid. Vroeger waren er veel verkeerde inhoudsstoffen, maar dat is niet meer zo. Daarom moet er veel onderhoud en service worden gedaan op KSM en dat gebeurt veel te weinig. Met een tekort aan mensen en een hogere noodzaak voor onderhoud, zie je wel waar de schoen wringt.”

Veel stankproblemen en schuimvorming met koelsmeermiddelen

De dagelijkse praktijk leert dat stankproblemen en schuimvorming veel voorkomen. Stank wordt direct veroorzaakt door slecht onderhoud, schuimvorming vaak door verkeerde afvulling van het reservoir of vervuiling. “Je voorkomt problemen door goed bij te vullen, maar dat gebeurt niet altijd. Ons automatisch bijvulsysteem voor koelsmeermiddelen zorgt altijd voor een vol reservoir en de juiste concentratie KSM. Daardoor voorkom je zowel schuimvorming als stankproblemen.”

FFM onderscheidt zich: betrouwbaar én betaalbaar

“Wat de FFM zo’n mooi systeem maakt, is de eenvoud. Het is gebruiksvriendelijk en er kan ook niet veel aan kapot. Daardoor is het een heel betrouwbaar systeem. Het onderscheidt zich ook van andere automatische bijvulsystemen voor koelsmeermiddelen door de lage prijs. De Fluid Fill Matic heb je zo terugverdiend. Op onze website staat een besparingstool, waarmee je kunt bereken hoe snel dat gaat.”

En wat zijn jullie verwachtingen voor 2019?

“Voor het komende jaar verwachten we dat de FFM echt brede bekendheid krijgt. Wat we nu al zien: als je er eenmaal één machine mee hebt draaien, volgen er meer. Bij VDL MPC besparen ze nu al ½ FTE per jaar. Stel je voor wat het oplevert als alle machines er mee draaien! Er zijn al twee bedrijven die volledig met de FFM draaien en dat aantal groeit komend jaar fors. Ook in het buitenland merken we dat de vraag aantrekt, dus het wordt een mooi jaar voor de FFM!”

Heeft u interesse in de Fluid Fill Matic? Of heeft u problemen met uw koelsmeermiddelen? De After Sales en Service van Rhenus Lub helpt u graag met het optimaliseren van uw proces en het onderhoud van uw KSM. Neem vrijblijvend contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn