Koelsmeermiddelvolumes – de onderschatte hoeveelheid

Problemen herkennen voordat ze zich voordoen

Schuimvorming, onvoldoende warmteafvoer of vreemde stoffen in de gebruiksemulsie – als er moeilijkheden optreden in het vloeistofproces, loont het vaak de moeite om eens kritisch te kijken naar het gebruiksvolume van de bewerkingsmachines. Is dit misschien te klein bemeten?

Wat veel gebruikers al weten: Niet alleen de gebruikte producten, maar ook het volume van de koelsmeermiddelemulsie is een belangrijke factor in het productieproces. Hoe minder er aanwezig is, hoe vaker de emulsie binnen een uur wordt rondgepompt – en hoe minder tijd er is voor afkoeling en voor het afscheiden van lucht en vreemde stoffen.

Ons advies luidt: Let er al bij het ontwerp of de aanschaf van nieuwe bewerkingsmachines op dat het koelsmeercircuit voldoende groot is ontworpen en dat het koelsmeermiddelreservoir steeds maximaal gevuld is.

Zo garandeert u een optimale betrouwbaarheid, efficiëntie en kwaliteit van uw volledige productie. De volgende tabel laat zien hoe u aan de hand van enkele kengetallen het optimale bedrijfsvolume kunt bepalen.

Formules helpen bij het berekenen van het koelsmeermiddelvolume

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn