Oil as a Service heeft onze werkomstandigheden enorm verbeterd

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551696326638{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]Jakom shafts & rollers – gepassioneerde én gespecialiseerde assen- en walsenproducent uit Cuijk – produceert de grootste, dikste, dunste en langste assen en walsen. Het bedrijf bouwde mee aan de grootste papierpulpdroger ter wereld en hun assen zijn geplaatst in windturbines in Australië én gebruikt voor de aanleg van ondergrondse oliepijpleidingen in Siberië. Toen de werkomstandigheden in de productiehal steeds slechter werden door stank- en rookontwikkeling kwamen ze terecht bij Rhenus Lub. Daar legden ze de vraag neer hoe vooral de extreme stankproblemen opgelost konden worden. Het antwoord van Rhenus Lub? Oil as a Service, hun onderhoudsconcept. We spreken met Mohamed Achour, werkplaatschef bij Jakom, over de samenwerking én de resultaten.

Voor en na

Voordat Jakom met Rhenus Lub samenwerkte hadden ze veel klachten, met name de extreme stank van de machines was een probleem. Het was zelfs zo erg dat het bijna niet te doen was, maar door Oil as a Service zijn de problemen in ongeveer een half jaar tijd grotendeels opgelost. “De stank is veel minder geworden”, zegt Mohamed. “En de werkomstandigheden zijn goed te doen. Er is nog één probleem, want we hebben nog veel rookontwikkeling bij onze grote machine. Toen we dat bij Rhenus Lub aangaven, zijn we samen op onderzoek uitgegaan. Het komt waarschijnlijk door de leibaanolie, dus dat gaan we nu aanpassen of we gaan een olieskimmer van Hebemann gebruiken. Dan is dat ook verholpen!”

Fluid Fill Matic – automatisch bijvulsysteem koelsmeermiddel

Rhenus Lub levert olie en koelsmeermiddelen aan Jakom en sinds december hebben ze ook een Fluid Fill Matic: een betaalbaar automatisch bijvulsysteem voor koelsmeermiddelen. “Dat werkt geweldig, want we hoeven er niet meer op te letten. Het reservoir is altijd goed gevuld. Daardoor blijft de kwaliteit stabiel. En doordat we alle metingen nu goed in de gaten houden is het weer heel fijn werken, zonder stank of andere problemen.

Goede communicatie, super service

De samenwerking tussen Jakom en Rhenus Lub loopt heel goed. “Vlekkeloos”, zegt Mohamed. “Henk is echt een topgozer. We hoeven maar iets te vragen en het wordt opgelost, ook als het probleem bij ons ligt helpen ze ons. En ik ben niet de enige die er zo positief over is, ook mijn collega’s zijn dat. Als we het vergelijken met hoe het was vóór onze samenwerking is het echt een megavooruitgang!”

Wilt u weten hoe Oil as a Service uw bedrijf kan helpen om stank- en rookproblemen tegen te gaan? Of wilt u meer informatie over onze Fluid Fill Matic? Neem gerust contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn