[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551774800733{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]Nog twee maanden, dan laten we de jaren ’10 achter ons. Het eerste kwartaal van 2020 staat voor ons in het teken van de Technishow; dé beurs voor de maakindustrie, waar alle innovaties worden gepresenteerd. In dit interview lichten we alvast een tipje van de sluier op. We spreken met Marcel Gros, directeur van Rhenus Lub, over zijn verwachtingen voor het komende jaar en nemen een kijkje in de toekomst.
Monitoren met je smartphone
Internet of Things en industrie 4.0 zijn termen die je steeds vaker hoort. Maar in hoeverre worden ze al geïntegreerd in de metaalbewerking en de verspaning? “Onze branche is vrij traditioneel”, vertelt Marcel. “Maar ook hier zet de automatisering snel door. Je doet alles tegenwoordig met de smartphone en die ontwikkeling zie ik ook in de verspaning. Sinds kort lezen wij alle data van onze kwaliteitsmetingen van koelsmeermiddel uit met de smartphone via een QR-code. Dat gaat al een stuk sneller dan met de hand. Daarnaast ontwikkelen wij op dit moment een registratiesysteem waarmee wij geautomatiseerde metingen uitlezen op afstand en de klant ze ‘live’ kan inzien via een overzichtelijk dashboard.”
Oil as a Service
Het registratiesysteem is onderdeel van een totaalpakket, waarin service, automatisch bijvullen en een optimaal koelsmeermiddel samenkomen: Oil as a Service. “We willen onze klanten compleet ontzorgen. Vroeger stonden er tien mensen op tien machines. Nu zijn dat vijf mensen op tien machines. Manuren zijn daardoor extra waardevol. Die wil je niet besteden aan het bijvullen van koelsmeermiddel. Daarom hebben wij een automatisch bijvulsysteem en de kwaliteitsmeting en monitoring van het koelsmeermiddel doet een professional, net als de keuze van het koelsmeermiddel. Zo garanderen we dat alles perfect draait. Iedereen moet doen waar hij goed in is. Dan loopt de productie optimaal.”
Health and safety
Er zijn steeds meer richtlijnen die gevaarlijke inhoudsstoffen verbieden. Veiligheid en gezondheid van medewerkers staan hoog op de politieke agenda. “Het is een verplichting om de gezondheid van je mensen te waarborgen door gezonde, veilige processen. Daarnaast is het ook economisch de juiste keuze, want een zieke medewerker betekent een stilstaande machine en dat kost veel geld. Oil as a Service bewijst zichzelf keer op keer als antwoord op problemen in de werkplaats, zoals gezondheidsklachten en onveilige situaties.”
Rest Gas Analyse – rhenus TU 446
Kortgeleden werd koelsmeermiddel rhenus TU 446 na Rest Gas Analyse geschikt bevonden voor vlekgevoelig aluminium. Wat is daar zo belangrijk aan? “Toeleveranciers van de chipindustrie zijn verplicht om producten te gebruiken die geen reststoffen achterlaten op het materiaal. Producten moeten na bewerken en wassen compleet schoon zijn, zodat ze het proces niet kunnen verstoren. Dat wij die certificering nu hebben geeft bedrijven die voor de chipindustrie werken de keuze om met ons koelsmeermiddel te werken. Het is de garantie dat het goed is. En daar zijn we natuurlijk erg blij mee.”
Wilt u meer weten over Oil as a Service? Neem dan contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]