Ons automatische bijvulsysteem voor koelsmeermiddelen past perfect bij Industrie 4.0!

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551774274414{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]Een jaar geleden presenteerde Rhenus Lub de Fluid Fill Matic (FFM)- een betaalbaar, automatisch bijvulsysteem voor koelsmeermiddelen (KSM). Zoals altijd ligt de focus bij Rhenus Lub op de toekomst. Er is een nieuwe website, de FFM wordt internationaal gedistribueerd, vanuit Duitsland is er in de vorm van de TU-446 een nieuw top-KSM ontwikkeld én binnen een jaar moet de FFM helemaal industrie 4.0 zijn. “Ons automatisch bijvulsysteem past perfect bij Industrie 4.0”, zegt Marcel Gros, directeur van Rhenus Lub. We spreken met hem over het afgelopen jaar én natuurlijk over de toekomst.

Betaalbaar, automatisch bijvulsysteem koelsmeermiddel

Met de FFM ontwikkelde Rhenus Lub samen met hun partner Gibas Tools écht een innovatie. Er bestonden al automatische bijvulsystemen voor KSM, maar die waren vaak erg kostbaar. De uitdaging was om een systeem te creëren dat betaalbaar was. De FFM is dat. “We hebben er in het afgelopen jaar 250 verkocht. Dat zegt genoeg over de betaalbaarheid van het systeem en dat was voor ons ook echt een belangrijke voorwaarde. In eerste instantie wilden we de verkoop ervan uitsluitend aan Rhenus Lub klanten doen, maar dat hebben we losgelaten. Iedereen kan het kopen, in Nederland én het buitenland.”

Oil as a Service

Naast automatisch bijvullen ontwikkelde Rhenus Lub ook Oil As A Service. Een onderhoudsconcept dat gericht is op goede, structurele dienstverlening van hoog niveau. “Dat is een manier om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Door constant te meten, automatisch bij te vullen en de volumes in de reservoirs maximaal te houden, blijven koelsmeermiddelen langer goed en wordt de volle potentie eruit gehaald. Zo kun je veel langer blijven draaien zonder allerlei problemen.”De eerste resultaten van het nieuwe concept zijn veelbelovend. De verwachtingen over het effect van Oil As A Service blijken te kloppen. “Verschillende van onze klanten merken direct de voordelen. Het werkt gewoon. En dat kun je duizend keer zeggen, maar als je het dan ziet gebeuren geeft dat wel een goed gevoel.”

TU-446

Er lopen verschillende ontwikkelingen naast elkaar die allemaal met elkaar in verband staan, maar toch ook los van elkaar te zien zijn. “Er wordt op allerlei fronten enorme progressie geboekt. Rhenus Duitsland heeft een nieuw product ontwikkeld, dat nagenoeg perfect is. Het heeft de reinheidsklasse grade 2 vrijgave en is labelvrij, wat betekent dat er geen inhoudsstoffen in zitten. Bovendien is het zo allround. Je kunt met de TU-446 alle materialen en alle bewerkingen doen. Het is het product van de toekomst.”

Industrie 4.0

Over de toekomst gesproken. “Binnen een jaar willen we de Fluid Fill Matic zo door ontwikkelen dat hij helemaal aansluit op Industrie 4.0. De basis daarvoor ligt er al. Wij zorgen er voor dat alle processen vastgelegd, geautomatiseerd en volledig gedigitaliseerd worden. Zo kun je op afstand alle parameters monitoren. Uiteindelijk zit daar de winst: het benutten van de mogelijkheden die er al zijn. Ik ga er het fijne niet van verklappen, maar de strekking is: wij hebben een innovatief idee ontwikkeld en creëren nu het platform om een revolutie te ontketenen. Dat lanceren we op de Technishow 2020.”

Meer weten over de TU-446, de Fluid FIll Matic of Oil as a Service? Bezoek ons op de Brabantse Metaaldagen, of neem contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn