Ontdek de innovaties van Rhenus Lub op de TechniShow 2020!

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551774800733{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]De TechniShow is voor Rhenus Lub altijd een belangrijk moment. Tijdens de vorige editie introduceerden wij onze innovatie de Fluid Fill Matic en ontvingen daarvoor een nominatie voor de Innovatie Award! Ook dit jaar presenteren wij u onze innovaties op het gebied van koelsmeermiddelen tijdens de TechniShow. De kern van het verhaal? Automatisering en optimalisering. In deze blog vertellen we u wat we de afgelopen tijd allemaal ontwikkeld hebben en waarmee we op de beurs staan.

Maximale controle, optimale productieresultaten

Rhenus Lub is altijd bezig geweest met productinnovatie. Dat zit in ons DNA. We ontwikkelen koelsmeermiddelen die aansluiten op de veranderende behoefte van de markt. Zo zijn we voorloper in onze branche op het gebied van veiligheid en gezondheid met ons labelvrije koelsmeermiddel rhenus TU 446, dat bovendien zeer goede prestaties levert. Naast onze producten, innoveren we ook onze diensten. Onder de noemer Oil as a Service leveren we een totaalpakket, waarin service, automatisch bijvullen en een hoogwaardig koelsmeermiddel samenkomen. Daarmee hebben we maximale controle en realiseren optimale productieresultaten.

Verleden

In een vrij conservatieve sector als de metaalbewerking heeft innovatie tijd nodig. Men is vaak geneigd bij het oude te blijven. “Het werkt toch goed zo?” Toch dachten wij dat het beter kon. De bekende handrefractometer… kan dat in 2020 niet slimmer? Deze meter wordt nog veel gebruikt, alleen vaak onvoldoende of niet correct. Om maar niet te spreken over wie registreert en koelsmeermiddel corrigeert bij verkeerde waarden. Een maandelijkse controle per machine is echt onvoldoende. Koelsmeermiddel staat door 24/7 productie en een verbod op slechte inhoudsstoffen onder hoge druk. Daarom is goed onderhoud noodzakelijk en dat begint bij goed meten.

Heden

Sinds kort lezen wij alle data van onze kwaliteitsmetingen van koelsmeermiddel uit met de smartphone via een QR-code. Dat gaat al een stuk sneller dan met de hand. De gegevens worden direct in ons registratieplatform gezet. Dat platform is een doorontwikkeling van Oil as a Service. “Wij geloven echt in complete dienstverlening op het gebied van koelsmeermiddel, om verschillende redenen. Allereerst zijn manuren erg waardevol. Die wil je niet besteden aan het meten en bijvullen van koelsmeermiddel, dus kwaliteitsmeting en monitoring verzorgen wij voor onze klanten. We ontzorgen ze volledig en ons automatisch bijvulsysteem zorgt ervoor dat uw reservoir altijd op het juiste niveau gevuld is”, aldus Marcel Gros, eigenaar van Rhenus Lub. Ook staat KSM door wet- en regelgeving en 24/7 productie onder hoge druk. “Juist door alle facetten van het proces te integreren in een totaaloplossing, haal je het maximale uit het KSM. Onze klanten zijn er zeer lovend over, omdat klachten over stank- en huidproblemen verdwijnen en productiecijfers verbeteren. Het mes snijdt aan twee kanten.”

Toekomst

Momenteel ontwikkelen wij een sensor waarmee metingen worden geautomatiseerd en direct worden geplaatst in het online registratieplatform. Hierdoor kan de klant ze ‘live’ inzien en wij kunnen van afstand continu bijsturen en optimaliseren. “Dat is waar het naartoe gaat. Met IoT wordt straks alles geïntegreerd. Oil as a Service past perfect in die ontwikkeling.”

Nieuwsgierig? Wij ontvangen u graag op onze stand E 108 in Hal 12! Meld u hier gratis aan.
Op onze websites vindt u meer informatie over de Fluid Fill Matic, Oil as a Service en onze koelsmeermiddelen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn