“Rhenus Lub heeft met de TU446 één koelsmeermiddel voor alle materialen en bewerkingen”

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551696326638{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]Heycop is de eerste Utrechtse kopergieterij en werd opgericht in 1906. Het familiebedrijf  ontwikkelde zich tot specialist in engineering, gieten, CNC-bewerken van non-ferro gietdelen en assemblage. In 1996 vestigde Heycop zich in Houten. Onder leiding van de 3de generatie van de familie De Haas werkt het bedrijf in brede sectoren als de voedingsmiddelenindustrie, hoogspanning, pleziervaart en de automotive. Tijdens de metaalbewerking maken zij gebruik van de koelsmeermiddelen (KSM) van Rhenus Lub. “Met de TU 446, het nieuwe KSM van Rhenus Lub, hebben we één product voor al onze materialen en bewerkingen. Dat is heel praktisch én efficiënt”, aldus Ko van Rijn, productieleider bij Heycop. We spraken met hem over de samenwerking met Rhenus Lub.

TU 446 – Het complete koelsmeermiddel

Heycop bewerkt uiteenlopende materialen. Koper, messing, RVS, aluminium, non-ferro. Al die verschillende materialen bewerken met hetzelfde koelsmeermiddel? Tot voor kort was zo’n product niet op de markt. Maar nu heeft Rhenus Lub het ontwikkeld met de TU 446. “Het is echt het totaalplaatje”, aldus Van Rijn. “Zoals ik al zei: wij bewerken heel veel verschillende materialen en doen uiteenlopende bewerkingen. Ze kunnen allemaal uitgevoerd worden met de TU446. Het is het meest complete koelsmeermiddel.”

Oil as a Service

De samenwerking tussen Heycop en Rhenus Lub gaat al lang terug. Vanaf het begin was de service die Rhenus Lub koppelde aan de producten een grote toegevoegde waarde. “De reden dat we ooit met Rhenus Lub in zee gingen was dat we met huidirritatieproblemen zaten. Rhenus Lub heeft ons toen heel goed geadviseerd. Het ging gelijk veel beter. En die service is er vandaag de dag nog steeds. Ze staan altijd voor je klaar, doen regelmatig metingen, sturen bij waar nodig. Dus naast het hoge kwaliteit koelsmeermiddel is de service gewoon top. En dat is voor ons van levensbelang, want iedere seconde stilstand kost geld.”

Gaan voor kwaliteit

Heycop gaat altijd voor de hoogste kwaliteit. “Wij hebben goede machines (Mori-Seiki), goede gereedschappen (Sandvik) en daarom maken we ook gebruik van hoge kwaliteit koelsmeermiddel. Met kwaliteit verdienen wij ons geld.” Vooruitlopend denkt Van Rijn erover na om ook over te stappen op de Fluid Fill Matic, het automatische bijvulsysteem voor koelsmeermiddelen. “Daar gaat het naartoe en ook dat doen ze goed bij Rhenus Lub. Het past helemaal in het serviceconcept dat ze hebben. Ze denken vooruit.”

Meer weten over ons nieuwe KSM de TU 446? Of bent u benieuwd naar ons serviceconcept Oil as a Service of de Fluid Fill Matic? Neem contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn