Rhenus Lub maakt monitoringplatform voor koelsmeermiddelen gratis toegankelijk

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551774800733{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]Rhenus Lub stelt het online registratieplatform Fluid Control System voor watermengbare koelsmeermiddelen tijdens de Coronacrisis gratis open voor alle metaalbedrijven in Nederland. “Ook voor niet klanten. Op die manier helpen we de bedrijven bij het monitoren van hun koelsmeermiddelen terwijl ze geen externen hoeven toe te laten in hun werkplaats”, zegt Henk van Amerongen, regiomanager bij Rhenus Lub.

Koelsmeermiddelen zijn in de moderne verspaning een niet te onderschatten factor. Nu veel productiebedrijven hun deuren voor externe bezoekers zoveel mogelijk gesloten houden om besmetting door het Covid-19 virus te voorkomen, is er behoefte aan een oplossing om de bewerkingsvloeistoffen vanaf afstand te monitoren. Ook al komt de leverancier niet of nauwelijks nog over de vloer, het blijft belangrijk om de waarden te controleren en te registreren, zodat de leverancier kan blijven adviseren.

Online platform handig hulpmiddel

“We zien op dit moment dat ons online registratieplatform Fluid Control System handig is voor productiebedrijven met een verspanende afdeling”, zegt Henk van Amerongen van Rhenus Lub. Gebruikers kunnen in het cloudgebaseerde systeem hun machines, producten, afdelingen en gebruikers definiëren. Vervolgens registreren ze hier na elke meting de juiste waarden. Geregistreerde gebruikers, bijvoorbeeld de leverancier van koelsmeermiddelen, kan de waarden inzien. Ook kunnen bedrijven een rapport downloaden als pdf om naar hun leverancier te e-mailen. Zo kijkt deze van op afstand mee en kan blijven adviseren om de kwaliteit van het koelsmeerbad op peil te houden, zowel vanuit het oogpunt van gezondheid voor de medewerkers als de gewenste verspaningscondities. Henk van Amerongen: “Het duurt letterlijk een kwartiertje om de installatie in ons cloudplatform op te zetten. Vanaf vanaf dat moment kun je er direct mee gaan werken.”

Webmonitor en app

Het Fluid Control System van Rhenus Lub is een complete oplossing voor het monitoren van metaalbewerkingsvloeistoffen. Rhenus Lub stelt de onderdelen  Coolant Care Monitor ben Coolant Care Companion app gratis open voor alle metaalbedrijven met een verspaningsafdeling. Het systeem voldoet aan gezondheids- en veiligheidsregels, onderhoudt een volledig audittraject en controleert automatisch alle conditieparameters van de metaalbewerkingsvloeistoffen. Vastgelegde gegevens zijn onder andere pH, concentratie%, hardheid, vreemde olie, schimmels, bacteriën, additieven, resultaten van Dipslides enz. Van elk product zijn de MSDS en TDS opgeslagen in het systeem en online toegankelijk, ook als de vloeistoffen van een andere leverancier komen.  De Fluid Control Companion is een app voor op tablet of mobiele telefoon. Omdat het een webgebaseerd cloudplatform is, hoeven bedrijven geen software te installeren en kan alles via de webbrowser benaderd worden. Met een groene en rode balk wordt direct zichtbaar of hoe de conditie van het koelsmeermiddel is.

Gratis voor metaalbedrijven

“Omdat het zo belangrijk is de kwaliteit van het koelsmeerbad te blijven monitoren, stellen we het platform gedurende de Coronacrisis gratis open voor alle metaalbedrijven met een verspaningsafdeling”, zegt Henk van Amerongen. Om de metingen te vereenvoudigen, verstuurt Rhenus Lub starterspakketten met daarin een refractometer (concentratiemeting) en PH-strookjes. “De concentratie moet je minimaal een keer in de week meten. Daarom zit de refractometer in het pakket”, legt Henk van Amerongen uit. PH-metingen volstaan minstens een keer per maand.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn