rhenus TU 446 na Rest Gas Analyse (RGA) gecertificeerd als koelsmeermiddel voor aluminium

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551774800733{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]We zijn zeer verheugd dat ons koelsmeermiddel rhenus TU 446 na RGA-analyse is vrijgegeven als geschikt koelsmeermiddel voor onder andere aluminium. Het betekent voor Rhenus Lub de officiële bevestiging van de hoge kwaliteit en brede inzetbaarheid van rhenus TU 446. “Dit is een hele belangrijke stap”, aldus Marcel Gros, directeur van Rhenus Lub. “Hiermee garanderen we de hoge kwaliteit aan onze partners. Een RGA-analyse staat bij veel verspanende bedrijven hoog op de agenda, zeker in de high-tech toelevering. Met name voor toeleveranciers van de chipindustrie is zo’n certificering op basis van de RGA heel belangrijk.”

rhenus TU 446

rhenus TU 446 is een watermengbaar, universeel koelsmeermiddel. Rhenus Lub ontwikkelde het vanuit de gedachte dat het flexibel en breed toepasbaar moet zijn en daardoor de dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigt. Rhenus TU 446 is geschikt om mee te draaien, boren, frezen, slijpen en voor draadbewerkingen. Bovendien is het, naast vlekgevoelig aluminium, geschikt voor uiteenlopende materialen.

Belangrijke voordelen

Belangrijke voordelen van rhenus TU 446 zijn dat het geen formaldehydedepots of andere kritische bestanddelen bevat, geen GHS-etikettering, wat inhoudt dat er geen label op de drum komt te staan. Kortom: het voldoet aan de hoogste eisen én levert maximale prestaties.

Kostenreductie én eenvoudig in gebruik

De brede toepasbaarheid van rhenus TU 446 zorgt voor een zeer hoog gebruiksgemak en vele voordelen op het gebied van efficiëntie. Inkoop, distributie en afwerking: ons universele koelsmeermiddel helpt u op alle vlakken om kosten te besparen.

Alkalische precisiereiniging én dampprecisiereiniging

In het vrijgave-certificaat van de RGA wordt beschreven dat door toepassing van RGA-metingen, uitgevoerd door OmneO, is vastgesteld dat rhenus TU 446 voldoende is verwijderd met zowel alkalische precisiereiniging (2% Deconex HT 1511) in combinatie met uitbakken, als dampprecisie reiniging met DowclebneTM 1601 en OpteonTM Sion. In het kort betekent het dat na beide reinigingen wordt voldaan aan de gestelde norm. rhenus TU 446 is daarmee officieel geschikt bevonden als koelsmeermiddel voor gebruik bij vlekgevoelig aluminium. En daar zijn vanuit Rhenus Lub wij heel blij mee!

Wilt u meer informatie over de RGA-analyse van rhenus TU 446 of bent u benieuwd naar de brede toepasbaarheid van de TU 446? Neemt u dan contact met ons op of bekijk de brochures op onze website![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn