Technisch personeel werven in de zomer? Zeker doen!

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551774775150{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]Het vinden van de juiste mensen, het is geen gemakkelijke opgave. Zeker niet in de techniek! Goede mensen zijn er schaars en met zoveel bedrijven die tegelijkertijd in de markt zijn, is het als werkgever belangrijk om op te vallen. En hoe kan dat beter dan in de zomer! De zomer?, vraagt u zich misschien af. Dan is iedereen toch op vakantie? Is dat dan geen verspilde moeite? Juist niet! Hier geven we u vier redenen om personeel te werven in juli en augustus.

Grotere kans op zichtbaarheid

Doordat veel bedrijven in de zomer niet zo actief zijn met het werven van personeel, heeft u een groot voordeel ten opzichte van uw concurrentie. Als u in de zomer een vacature plaatst genereert u daardoor juist meer zichtbaarheid. Uw vacature valt niet weg tussen alle verschillende mogelijkheden waartussen gekozen kan worden, maar krijgt juist meer aandacht. Ook zijn de kosten van recruitment marketing lager, waardoor je langer en op meer kanalen kan adverteren voor hetzelfde geld.

Net afgestudeerden

Veel jongeren zijn net klaar met hun examens en hebben hun diploma in hun zak. In deze periode is het dus zaak om als eerste in beeld te komen bij de nieuwe aanwas. Zij beginnen net met hun zoektocht naar hun eerste job en willen graag een goede indruk maken. Als u een vacature hebt die ingevuld kan worden door een enthousiaste starter is de zomer dus een ideaal moment om die te vinden.

Iets meer tijd in de zomer

Door de relatieve rust in de zomerperiode hebben bedrijven en werknemers iets meer tijd om te besteden aan personeelswerving. Voordat de gekte weer losbarst in september is dit dus het moment om uw vacatures alvast in te vullen.

Blik op de toekomst

In de zomerperiode, als iedereen loskomt van werk en de dagelijkse beslommeringen, gaat de blik vaak op de toekomst. En dan wordt ook de huidige baan onder de loep genomen. Ben ik nog blij in mijn huidige functie? Wat wil ik voor de toekomst? En in een tijd waarin de telefoon en wifi altijd in de buurt zijn, en bijvoorbeeld LinkedIn zo geopend is, is ook een vacature dan snel gevonden!

Wij begrijpen heel goed dat het vinden van het juiste personeel erg moeilijk is in onze sector. Denk daarom ook eens aan de manuren die u kunt besparen door een automatisch bijvulsysteem voor uw koelsmeermiddelen, zoals de Fluid Fill Matic. Kijk op onze website voor meer informatie, of neem contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn