Volume reservoir koelsmeermiddel – een onderschatte factor 

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551774800733{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]Overmatige schuimvorming, slechte warmteafvoer of vervuiling in het koelsmeermiddel – wanneer er moeilijkheden optreden in het vloeistofproces, loont het vaak de moeite om het volume van het koelsmeermiddel van de CNC machine te controleren. Zou het kunnen dat het volume te laag is?

Zoals veel gebruikers al zullen weten, naast het gebruikte koelsmeermiddel is het volume van het reservoir waar het koelsmeermiddel in zit, een andere belangrijke factor in het productieproces. Hoe lager het volume, hoe vaker het koelsmeermiddel in de loop van een uur wordt verspreid – en er minder tijd overblijft voor het koelen en het vrijgeven van lucht en vervuiling in het koelsmeermiddel.

Ons advies: bij de bouw of aankoop van nieuwe CNC machine, zorg ervoor dat het koelsmeermiddelencircuit de juiste afmetingen heeft en dat het reservoir altijd is gevuld tot het maximale niveau. Dit zorgt voor een optimaal resultaat, betrouwbaarheid, kostenefficiëntie en kwaliteit gedurende uw hele productieproces. De volgende tabel laat zien hoe u het optimale volume kunt bepalen gebaseerd op enkele kerncijfers.

 

Formules helpen bij het berekenen van koelvloeistofvolumes

 

VDI 3035 volume koelsmeermiddel

VDI 3035 = Ontwerp van werktuigmachines, productielijnen en randapparatuur voor het gebruik van koelsmeermiddelen

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn