Zo bereidt u uw CNC machines voor op een periode van stilstand

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551774800733{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Verschillende organisaties in de metaalindustrie zijn getroffen door het coronavirus met het gevolg dat meerdere CNC machines langdurig stilstaan. De machines zijn afgevuld met watermengbaar koelsmeermiddel en op welke wijze blijft de conditie hiervan nu optimaal?

Voor alle bedrijven waarvan verschillende machines tijdelijk stil zullen staan is deze blog. Hierin leggen we uit wat u kunt doen om uw machines optimaal voor te bereiden op een periode van stilstand! 

Voor de CNC machines een kortere periode stil staan Er zijn twee mogelijkheden om het watermengbaar koelsmeermiddel in uw CNC machines voor te bereiden op een periode van stilstand.

Actiepunten bij een kortere stilstand

Als watermengbaar koelsmeermiddel stilstaat in een CNC machines ontstaat de kans dat er bacteriën/gisten/schimmels in het watermengbaar koelsmeermiddel ontstaan. De gevolgen die hierdoor kunnen ontstaan zijn stank, roest op de machines, huidproblemen enz. Om deze problemen te voorkomen is het belangrijk om de volgende punten te controleren:

1. De adviesconcentratie van het koelsmeermiddel op de juiste concentratie zetten meestal 7%. Het is zelf nog beter om de concentratie tijdelijk met 1-2% te verhogen.

2. Verwijder de opdrijvende olie van het koelsmeermiddel in het reservoir. De opdrijvende olie verstikt het koelsmeermiddel waardoor bacteriën zich sneller ontwikkelen.

3. Probeer zo veel mogelijk vervuiling in het koelsmeermiddel te verwijderen. Vervang het filterpapier, controleer de filters, kijk de afzuiging na en verwijder zo veel mogelijk sludge/spanen van de bodem van het reservoir.

4. Als het mogelijk is zet regelmatig de pomp van de machine zodat het watermengbaar koelsmeermiddel rond gepompt kan worden. Een extra pomp voor circulatie van het koelsmeermiddel in het reservoir is ook een mogelijkheid.

5. Zorg ervoor dat de reservoirs van de machines volledig vol zijn. Meer volume zorgt voor een lagere temperatuur en gaat uiteindelijk langer mee dan een niet volledig gevuld reservoir.

6. Conserveringsmiddel toevoegen aan het koelsmeermiddel. Normaal adviseren wij dit niet maar in deze uitzonderlijke situatie maken we een uitzondering. Voor de juiste hoeveelheid neem contact met ons op.

Actiepunten bij een langere stilstand

Door van de nood een deugd te maken kunt u het onderhoud van uw machines en de verversing van uw koelsmeermiddelen nu uitvoeren in plaats van bijvoorbeeld in de zomerperiode. Zeker omdat de machines een periode stil zullen staan is dit hét moment om uw onderhoud te doen.

Stap 1: Systeemreinigingsvloeistofde beste voorbereiding voor het vervangen van een koelsmeermiddel

Wij raden u aan een systeemreinigingsvloeistof toe te voegen aan het koelsmeermiddel dat u gaat vervangen, tot een gehalte van 0,5 tot 1,5 procent. Dit doet u minimaal 8 uur en bij voorkeur 24 uur vóór de vervanging van het koelsmeermiddel. De systeemvloeistof absorbeert niet alleen machineoliën, maar verwijdert ook ongewenste kiemen en bacteriën. Zorg ervoor dat de systeemreinigingsvloeistof geleidelijk met het koelsmeermiddel wordt gemengd om schuimvorming te voorkomen.

Stap 2: Het koelsmeermiddelsysteem aftappen

Zodra de systeemreinigingsvloeistof 8 tot 24 uur is ingewerkt, kan het koelsmeersysteem worden afgetapt. Nadat het werkproces is afgerond, kan het af te voeren koelsmeermiddel samen met de systeemreinigingsvloeistof worden afgetapt.

Stap 3: Reinigen

Nu is het tijd om het koelsmeersysteem te reinigen. Het verschilt per machine of dit mechanisch, handmatig met een doek, of met een hogedrukreiniger gebeurt. Zodra de reiniging is afgerond, moeten de resten van het reinigingsmiddel uit het systeem worden verwijderd.

Stap 4: Spoelen, spoelen, spoelen — het allerbelangrijkste voor een effectieve vervanging van het koelsmeermiddel

Nu is het tijd voor de belangrijkste stap bij het vervangen van een koelsmeermiddel: spoelen. We zien dat deze stap regelmatig wordt overgeslagen.Spoelen is echter de meest cruciale factor bij het vervangen van een koelsmeermiddel. De schone spoelvloeistof (ca. 2 tot 2,5%) biedt niet alleen effectieve bescherming tegen corrosie, maar verwijdert ook de meest hardnekkige vuilresten en verontreinigingen.

Dankzij deze reinigingseigenschappen wordt zelfs het meest hardnekkige vuil effectief uit buizen verwijderd. De reinigingsvloeistof wordt hierbij ook volledig uit de machine gespoeld. De duur van het spoelproces is afhankelijk van de machine. Hoe zorgvuldiger u hierbij te werk gaat, hoe zuiverder en krachtiger het nieuw aangebrachte koelsmeermiddel is en hoe langer de levensduur ervan.

Stap 5: Handmatige reiniging

Zodra de machine grondig is gespoeld, kan de spoelvloeistof worden verwijderd. Wij raden aan de machine snel af te vegen met een doek.

Stap 6: Machine leeg laten staan

Conditie:

koelsmeermiddel monitoren op afstand Rhenus Lub heeft inmiddels een online registratieplatform waarin de meetgegevens kunnen worden gezet. Op deze manier kan Rhenus Lub de conditie van het koelsmeermiddel op afstand in de gaten houden voor u!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn