Zo bereidt u uw machines voor op een periode van stilstand

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1551774787415{margin-bottom: 60px !important;}”][vc_column width=”2/3″ el_class=”detailtekst”][vc_column_text]Nog een aantal weken en dan is het weer zo ver: de zomervakantie! Een welverdiend moment om te genieten en tot rust te komen na een intensieve periode. We hebben eerlijk gezegd al van een enkeling gehoord dat de zomervakantie dit jaar niet zal leiden tot een tijdelijke sluiting van het bedrijf. Door de drukte proberen sommige bedrijven zo te schuiven met de vakanties, dat ze gewoon open kunnen blijven. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Er zijn ook genoeg bedrijven die tijdens de zomervakantie traditioneel drie weken lang sluiten. Voor alle bedrijven die tegelijk hun vakantie vieren en wiens machines in die drie weken stil zullen staan is dit blog. Hierin leggen we uit wat u kunt doen om uw machines optimaal voor te bereiden op een periode van stilstand!

Plan uw onderhoud

Doordat u al lange tijd op de hoogte bent van de zomervakantie kunt u het onderhoud van uw machines en de verversing van uw koelsmeermiddelen ruim van tevoren plannen. Zeker omdat de machines een periode stil zullen staan is dit hét moment om uw onderhoud te doen. Als u het goed plant, hebt u er het minst ongemak van.

Bestel alle benodigdheden

Zorg dat u inventariseert wat er allemaal gedaan moet worden, bereid u voor en bestel alle benodigdheden van tevoren. Eventueel kunt u ook de afspraak voor onderhoud door uw machineleverancier ruim van tevoren inplannen.

Ververs uw koelsmeermiddel

Als u bezig bent met het onderhoud en de reiniging van uw machines, pak dan gelijk de kans om uw koelsmeermiddel te verversen. Reinig, spoel en ververs. Zo is uw machine straks helemaal klaar voor een nieuwe, intensieve periode. Lees voor een handig stappenplan voor een effectieve koelsmeermiddelverversing ons blog.

Als u uw koelsmeermiddel niet ververst

Als u uw koelsmeermiddel niet ververst, kunt u een aantal dingen doen om de kwaliteit goed te houden. Zorg dat uw koelsmeermiddel minimaal op de adviesconcentratie (7%) staat. Verwijder de opdrijvende olie van uw koelsmeermiddel in het reservoir. Vul uw reservoirs volledig af. En als het mogelijk is, zet uw machines dan een keer aan tijdens de vakantie. Zo wordt volledige stilstand van het koelsmeermiddel voorkomen. Al deze maatregelen zorgen dat uw koelsmeermiddel goed blijft en dus langer meegaat. Zo kunt u ook na een periode van stilstand weer direct aan de slag.

Neem uw tijd

Het onderhoud van uw machines en de verversing van uw koelsmeermiddel kosten nu eenmaal tijd. Maar als het goed gebeurt loont het zeker de moeite en de zomervakantie is een ideaal moment om de werkzaamheden te plannen. Uw machines zouden toch al stilstaan en het is altijd beter om stilstand te plannen, dan ongewenst stil te staan tijdens een lopend proces. En als u nog twijfelt, bedenk dan dat u direct met schone machines en vers koelsmeermiddel aan de slag kunt als u terugkomt van uw vakantie!

Wilt u meer informatie over de voorbereiding van uw machines op de zomervakantie? Neem dan contact met ons op. En neem gerust een kijkje in onze koelsmeermiddelen kennisbank![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”61″][/vc_column][/vc_row]

Deel het artikel via -

Facebook
Twitter
Threads
LinkedIn